Območna gasilska zveza Ptuj, OGZ Ptuj

Strokovna ekskurzija 2018

Objavljeno: 08.10.2018 18:32

Letošnja strokovna ekskurzija, ki je bila 5. in 6. oktobra je bila namenjena ogledu parka vojaške zgodovine v Pivki, podjetju EURO GV (izdelava gasilskih vozil) v Ilirski Bistrici in obisk pri kolegih gasilcih poklicne brigade mesta Reka.

V ranih jutranjih urah smo se odpravili do Pivke. V parku vojaške zgodovine smo si ogledali tematsko pripravljene eksponate najprej prve, nato druge svetovne vojne in čas osamosvojitve od leta 1991 dalje. Bivša vojašnica JNA v Pivki, od koder se je pričela prva agresija na samostojno Slovenijo je v celoti preurejena v park. Že ob samem vstopu nas veličastno sprejme napis, ki je nameščen pod tankom T55. Park vojaške zgodovine.

Po ogledu in malici smo se napotili v Malo Bukovico na ogled proizvodnje gasilskih vozil Sprejela sta nas predstavnika podjetja Euro GV d.o.o. Werner Kolodzi in Valter Lozar, ki je tudi direktor podjetja Euro GV d.o.o. V tem istem podjetju sta bili izdelani nadgradnji gasilskih vozil za PGD Hajdina in PGD Spuhlja.

Dan se je nagibal h kraju in s tem tudi naš prvi dan ekskurzije. Namestili smo se v Vili Kapetanović v Opatiji, kjer smo tudi prenočili.

Drugi dan smo bili gostje Vatrogasne postrojbe grada Rijeka. Že na samem vhodu nas je dočakal naš prijatelj Damir Trinajstič, ki se je že nekajkrat oglasil na Ptuju. Pokazali so nam tehniko s katero razpolagajo in njihovo organiziranost. Po ogledu smo imeli še čas za ogled mesta Rijeka. Na žalost je kmalu začelo deževati, zato smo se okrog 17.00 ure počasi zadovoljni z videnim odpravili domov.

Fotogalerija



Zadnje fotografije

 

 

Kontakt

Območna gasilska zveza Ptuj
Natašina pot 1/A
2250 Ptuj

Tel: 02 780 10 10
GSM: 051 254 947

gz@ogz-ptuj.si